Urnen met een Ziel_urnen_handgemaakt_atelier_Breda_met gevoel_deelurn_in gesprek_keramiek_
 
drops-of-water-578897_edited_edited_edited_edited_edited.png

Over mij

Even mezelf voorstellen, mijn naam is Yvonne Vorstenbosch. Samen met mijn vriend Eric woon ik in de mooie stad Breda. Naast mijn werk, waarin ik het erg naar mijn zin heb, is er een andere passie waar ik veel energie van krijg en dat is pottenbakken. Lekker met mijn handen in de klei en intuïtief iets laten ontstaan. In het atelier aan huis maak ik diverse keramische stukken, maar vooral urnen van klei. Deze zijn allemaal uniek, maar hebben een overeenkomst; ze zijn met gevoel en liefde gemaakt; Urnen met een Ziel.

Waarom heet mijn site Urnen met een Ziel? In het keramisch proces van het draaien van een urn op een draaischijf, blijft onderaan de bodem, in het midden, een klein puntje zichtbaar. Dat wordt de ziel genoemd. Dat is de technische verklaring, maar zonder de overblijfselen van een mooie ziel is een urn niet compleet. Samen vormt het een dierbare herinnering.

Bij Patrick Horward, Nel Vredenburg, Jolanda van de Grint, Carla de Vrijer, Judith Bloedjes bij SBB Gouda/Nederlandse Keramiekopleiding en Leach Pottery heb ik mijn kennis opgedaan. 

Mijn urnen kan je ook bij Pleïade en Kattencafé De Spinnerij in Tilburg, De Maretak in Breda en Vere-Kracht in Oosterhout kopen. 

Waarom urnen zal je denken?

Ons leven en dat van dierbaren om ons heen is eindig. Het verlies van een dierbaar persoon of huisdier gaat altijd gepaard met emoties. Daarom is het belangrijk om er zorgvuldig en respectvol mee om te gaan. Zelf heb ik aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het is om na een groot verlies, ook een goed rouwproces door te maken. Het met zorg uitzoeken van een mooie urn of zelf een bijdrage leveren in de vorm van ontwerpen, creëren, glazuren of decoreren kan hieraan bijdragen. 

Tot een mooi resultaat komen, in de vorm van een urn die met toewijding en gevoel gemaakt is, een urn met een ziel.

Jouw dierbare was uniek als mens en geliefd in jouw leven

en verdient daarom persoonlijke aandacht.