top of page
Yvonne Vorstenbosch_Urnen met een Ziel_3_urn_deelurn_mini urn_urne_keramiek_klei_uniek_bij
Over mij / Reviews: Biografie
drops-of-water-578897_edited_edited_edited_edited_edited.png

Over mij

Even mezelf voorstellen, mijn naam is Yvonne Vorstenbosch. Samen met mijn vriend Eric woon ik in de mooie stad Breda en heb het mooiste beroep wat ik me maar kan wensen. Een passie waar ik veel energie van krijg. Lekker met mijn handen in de klei en intuïtief iets laten ontstaan. In het atelier aan huis maak ik diverse keramische stukken, maar vooral urnen van klei. Deze zijn allemaal uniek, maar hebben een overeenkomst; ze zijn met gevoel en liefde gemaakt; Urnen met een Ziel.

Waarom heet mijn site Urnen met een Ziel? In het keramisch proces van het draaien van een urn op een draaischijf, blijft onderaan de bodem, in het midden, een klein puntje zichtbaar. Dat wordt 'het zieltje' genoemd. Dat is de technische verklaring, maar zonder de overblijfselen van een mooie ziel is een urn niet compleet. Samen vormt het een dierbare herinnering.

Bij Patrick Horward, Nel Vredenburg, Jolanda van de Grint, Carla de Vrijer, Judith Bloedjes bij SBB Gouda/Nederlandse Keramiekopleiding en Leach Pottery heb ik mijn kennis opgedaan. 

Mijn urnen zijn ook verkrijgbaar bij Kattencafé De Spinnerij in Tilburg, De Maretak Nieuwetijdswinkel en Zuylen Uitvaartverzorging in Breda.  Koesterkommen, schalen voor wateropbaring, kan je bij Gewoon Viola vinden.

Waarom urnen zal je denken?

Ons leven en dat van onze geliefden is eindig. Het verlies van een dierbaar persoon of huisdier gaat altijd gepaard met emoties. Daarom is het belangrijk om er zorgvuldig en respectvol mee om te gaan. Zelf heb ik aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het is om na een groot verlies, ook een goed rouwproces door te maken. Het met zorg uitzoeken van een mooie urn, het maken van een knuffelsteentje, of zelf een bijdrage leveren in de vorm van ontwerpen, creëren, glazuren of decoreren kan hieraan bijdragen. Jouw gevoel omzetten naar iets tastbaars om voor altijd te koesteren. 

Tot een mooi resultaat komen, in de vorm van een urn die met toewijding en gevoel gemaakt is, is een urn met een ziel.

Jouw overleden geliefde is/was uniek

en verdient een passende urn. Op deze manier creëer je een mooi plaatsje om voor altijd te koesteren. 

Over mij / Reviews: Biografie

Reviews

Toen we afscheid moeten nemen van onze geliefde hond Luci, wilden we een urn die echt bijzonder was. Yvonne heeft elk aspect van de urn afgestemd op onze wensen. Ze neemt hiervoor alle tijd, wat wij als heel prettig hebben ervaren. Het eindresultaat is een prachtige, unieke urn waar wij heel blij mee zijn. Het is duidelijk dat er veel zorg en aandacht is besteed aan het maken van de urn.

- Sandra en Sebastiaan

------------------------------------

Mijn zus en ik hebben bij Yvonne allebei een urn gemaakt om het as van onze moeder een eigen plekje te geven. Het was een bijzondere middag. We hebben onder het genot van thee, warme herinneringen aan onze moeder opgehaald terwijl er onder onze handen twee zo verschillende urmen ontstonden.  Yvonne gaf daarbij tips en aanwijzingen, maar ze was vooral geduldig en warm aanwezig. Bedankt voor je gastvrijheid en deze bijzondere middag.

   - Iris

----------------------------------------

We vinden dat de benaming van de site "Urnen met een Ziel" goed overeenkomt met de ervaring die we bij Yvonne in haar atelier hebben opgedaan.

Yvonne heeft een enorm enthousiasme bij het werk wat ze maakt en de manier waarop ze ons heeft geholpen. Maar zeker zijn de urnen zelf heel mooi. Met name het glazuur en de hoge mate van afwerking vinden we bijzonder. Ook de keuze in modellen en afmetingen zijn meer dan voldoende.

Daarnaast vinden we het vertrouwen wat Yvonne in ons stelde, door een aantal urnen op zicht mee te geven waardoor onze vriendin een keuze kon maken, heel bijzonder.

- Piet en Sonja 


----------------------------------------

Ik wist in grote lijnen precies wat voor urn ik wilde voor mijn hondje Billy. Je hebt met liefde en aandacht gehoor gegeven aan mijn wensen en hebt deze zelfs overtroffen door je eigen creativiteit er aan te verbinden. Toen ik de urn voor het eerst vastpakte kwamen er bij mij enorm veel emoties naar boven, het is echt een urn met een ziel!
Je straalt liefde en kalmte uit waardoor ik me direct op mijn gemak voelde om mijn verhaal/verdriet te delen.
Dankjewel voor alle goede zorgen en voor het maken van zoiets bijzonders.

- Lattie


--------------------------------------

We wilden geen standaard urn, maar iets wat meer paste bij mijn vader. We hadden al een paar urnen van Yvonne gezien bij De Maretak, en vonden deze al mooi. Toch wilden we weten wat er nog meer was. We gingen bij haar langs en waren blij verrast door de tijd en aandacht die we kregen. Yvonne luisterde goed naar onze wensen - alles was mogelijk. De uiteindelijke handgemaakte urn is heel mooi; puur, ruw en natuurlijk. Misschien nog wel mooier dan hoe we het voor ons zagen.

- Mick en Bregje


--------------------------------------

Bij binnenkomst voel je meteen de rust en liefde, waarmee hier wordt gewerkt. Je wordt vriendelijk ontvangen, je kunt er je verhaal kwijt, er wordt je een luisterend oor geboden. Je krijgt alle tijd om rond te kijken, om iets moois uit te zoeken als liefdevolle herinnering voor je dierbare.

Zeker een aanrader om hier te gaan kijken. 

- Ank 

--------------------------------------

Je gaf veel ruimte aan onze wensen, gedachten en gevoelens. Daarnaast gaf je met subtiele aanwijzingen precies genoeg sturing aan het proces waardoor er veel ruimte is om je persoonlijke touch aan de urn te geven. Een op-zich droevige gebeurtenis die tot een fijne ervaring en herinnering wordt gevormd.

- Arthur

--------------------------------------

Ik heb een urn van je gekocht en ik wilde even zeggen dat ik je werk ontzettend mooi vind. Mijn mama krijgt nu fysiek een nog mooier plaatsje.

- Mabel

Over mij / Reviews: Tekst
bottom of page