top of page
Urnen met een Ziel_urnen_handgemaakt_atelier_Breda_met gevoel_deelurn_in gesprek_keramiek_
Over mij / Recensies: Biografie
drops-of-water-578897_edited_edited_edited_edited_edited.png

Over mij

Even mezelf voorstellen, mijn naam is Yvonne Vorstenbosch. Samen met mijn vriend Eric woon ik in de mooie stad Breda. Ik heb het geluk dat ik van mijn hobby mijn beroep heb mogen maken. Een passie waar ik veel energie van krijg. Lekker met mijn handen in de klei en intuïtief iets laten ontstaan. In het atelier aan huis maak ik diverse keramische stukken, maar vooral urnen van klei. Deze zijn allemaal uniek, maar hebben een overeenkomst; ze zijn met gevoel en liefde gemaakt; Urnen met een Ziel.

Waarom heet mijn site Urnen met een Ziel? In het keramisch proces van het draaien van een urn op een draaischijf, blijft onderaan de bodem, in het midden, een klein puntje zichtbaar. Dat wordt 'het zieltje' genoemd. Dat is de technische verklaring, maar zonder de overblijfselen van een mooie ziel is een urn niet compleet. Samen vormt het een dierbare herinnering.

Bij Patrick Horward, Nel Vredenburg, Jolanda van de Grint, Carla de Vrijer, Judith Bloedjes bij SBB Gouda/Nederlandse Keramiekopleiding en Leach Pottery heb ik mijn kennis opgedaan. 

Mijn urnen kan je ook bij Kattencafé De Spinnerij in Tilburg, De Maretak in Breda, Vere-Kracht in Oosterhout en Zuylen Uitvaartverzorging in Breda kopen. 

Waarom urnen zal je denken?

Ons leven en dat van onze geliefden is eindig. Het verlies van een dierbaar persoon of huisdier gaat altijd gepaard met emoties. Daarom is het belangrijk om er zorgvuldig en respectvol mee om te gaan. Zelf heb ik aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het is om na een groot verlies, ook een goed rouwproces door te maken. Het met zorg uitzoeken van een mooie urn, het maken van een knuffelsteentje, of zelf een bijdrage leveren in de vorm van ontwerpen, creëren, glazuren of decoreren kan hieraan bijdragen. Jouw gevoel omzetten naar iets tastbaars om voor altijd te koesteren.

Tot een mooi resultaat komen, in de vorm van een urn die met toewijding en gevoel gemaakt is, is een urn met een ziel.

Jouw overleden geliefde is/was uniek

en verdient een passende urn. Op deze manier kan je de mooie herinneringen bewaren en koesteren.

Over mij / Recensies: Biografie

Recencies

We wilden geen standaard urn, maar iets wat meer paste bij mijn vader. We hadden al een paar urnen van Yvonne gezien bij De Maretak, en vonden deze al mooi. Toch wilden we weten wat er nog meer was. We gingen bij haar langs en waren blij verrast door de tijd en aandacht die we kregen. Yvonne luisterde goed naar onze wensen - alles was mogelijk. De uiteindelijke handgemaakte urn is heel mooi; puur, ruw en natuurlijk. Misschien nog wel mooier dan hoe we het voor ons zagen.

- Mick R. en Bregje


--------------------------------------

Bij binnenkomst voel je meteen de rust en liefde, waarmee hier wordt gewerkt. Je wordt vriendelijk ontvangen, je kunt er je verhaal kwijt, er wordt je een luisterend oor geboden. Je krijgt alle tijd om rond te kijken, om iets moois uit te zoeken als liefdevolle herinnering voor je dierbare.

Zeker een aanrader om hier te gaan kijken. 

- Ank V.

--------------------------------------

Je gaf veel ruimte aan onze wensen, gedachten en gevoelens. Daarnaast gaf je met subtiele aanwijzingen precies genoeg sturing aan het proces waardoor er genoeg of veel ruimte is om je persoonlijke touch aan de urn te geven. Een op-zich droevige gebeurtenis die tot een fijne ervaring en herinnering wordt gevormd.

- Arthur W.

--------------------------------------

Ik heb een urn van je gekocht en ik wilde even zeggen dat ik je werk ontzettend mooi vind. Mijn mama krijgt nu fysiek een nog mooier plaatsje.

- Mabel

Over mij / Recensies: Tekst
bottom of page