top of page
Yvonne Vorstenbosch_Urnen met een Ziel_atelier_liefde_rouwkunst_keramiek_Breda_urnen_urne_
Webshop: Afbeelding

   

Handgemaakte

      urnen van

        keramiek

Onderstaand vind je een greep uit het assortiment van de urnen en mini urnen die in mijn atelier staan. 

In verschillende maten en uitvoeringen, dus ook urnen die speciaal voor sterrenkindjes en dieren zijn gemaakt.

Als je twijfelt of de gewenste hoeveelheid as in de urn past, neem dan contact met me op zodat ik je advies kan geven.


De urnen kunnen per post worden verstuurd, maar het is ook mogelijk deze 'live' te bekijken en op te halen in Breda. Graag hiervoor een afspraak maken, zodat ik voldoende tijd voor je heb.

Rouwkunst noem ik het, troostrijk én bijzonder.

Onderaan de pagina vind je enkele recencies.

Webshop: Tekst
Webshop: Stores

Reviews


Ik was op zoek naar een persoonlijke urne voor Miro. Na wat zoeken kwam ik bij Yvonne terecht. 

Bij het eerste gesprek had ze al een voorbeeld gemaakt. Was een heel leuke verrassing, had ik niet verwacht. Via dat voorbeeld hebben we gekeken wat er nog aangepast kan worden. Ook veel uitleg gekregen hoe het allemaal in zijn gang gaat. Ook naar de kleur toe. 


Toen de urne klaar was ben ik hem even gaan ophalen om de tekening erop te zetten en hebben we een nieuwe afspraak gemaakt om hem te beschilderen. 


Ben blij dat ik hem kon schilderen en dat Yvonne me hier heeft in begeleid. Iets waar ik in begin niet direct bij stil stond om te doen maar achteraf wel fijn vond om te doen en de urne naar mijn hand kon zetten. Ook een manier om het verdriet er te laten zijn. 


Het was spannend afwachten naar het eindresultaat, het was prachtig om het eindresultaat te zien. 

Dankbaar voor wat Yvonne allemaal heeft gedaan om tot dit resultaat te komen. 

Ben ontzettend blij met Miro zijn urne. 


Je merkt dat Yvonne gepassioneerd is met wat ze doet en met veel gevoel werkt. Doet veel moeite. Je krijgt de tijd en ruimte om aan de urne te werken. 

Fijn dat je je verhaal kunt doen, naar je geluisterd word en er plaats is voor je verdriet. 

- Anneke

-----------------------------------------


Yvonne nam echt de tijd voor mij om een perfecte urn uit te zoeken voor mijn vader. Ze is een super lieve vrouw! Waar ik me meteen op mijn gemak bij voelde, tijdens zo'n toch wel emotionele ervaring. Prachtige unieke urnen, voor ieder wat wils.

- Lopke

---------------------------------------

Mijn moeder is overleden en ik zocht een mooi, ambachtelijk gemaakt mini urntje

in de lievelingskleur van mijn lieve moeder, blauw.

 Het prachtige diep blauwe en glanzende glazuur lijkt wel te leven!

 Bestellen en leveren ging snel.

- Nicole

---------------------------------------


Onze kat Teigetje is overleden. Omdat ik geen urn kon vinden die paste bij wie zij was als eigenwijze gekke poes heb ik Yvonne benaderd. We zijn eerst op gesprek geweest. We hebben het over Teigetje gehad en natuurlijk over de urn. In het atelier kun je al een hoop urnen zien. We hebben het formaat en de vorm gekozen. Maar dan de kleur en/of het glazuur. Uiteindelijk heeft Yvonne een aantal kleuren besteld en daarmee konden we zelf de urn ‘beschilderen’. Het was een beetje een experiment. Yvonne zou zelf de blanke glazuur aanbrengen en de urn nogmaals bakken. Helaas heeft het glazuur dat niet overleefd. Dat betekende dat we overnieuw moesten beginnen. Jammer, maar we hebben er van geleerd. Ik vind de urn uiteindelijk nog mooier geworden dan de eerste. We hebben samen de urn gevuld en Teigetje heeft thuis een mooi plekje gekregen. Praten over het overlijden van een dierbare, mens of dier, kan zwaar zijn maar de gesprekken die we hebben gevoerd waren mooi, fijn en gezellig. Niets is te gek en (bijna) alles is mogelijk bij Yvonne. Misschien is het een beetje gek om te zeggen maar wanneer het zich aandient komen we zeker terug.

- Tamara


------------------------------------


Toen onze hond was overleden waren we op zoek naar een mooie persoonlijke urn. We kwamen al snel uit bij atelier ‘Urnen met een ziel’. Een toepasselijke naam voor waar we naar op zoek waren. Geen standaard exemplaar, maar een urn waar liefde en toewijding van uitstraalt.

Op de site zagen we al enkele mooie exemplaren. Op bezoek bij Yvonne hebben we deze bekeken. Na een fijn gesprek waarin we diverse mogelijkheden hebben besproken, hebben we een mooie urn gevonden die goed bij onze stijl en voorkeur past. De urn staat bij ons thuis. Onze hond voelt weer nabij; iets wat helpt bij het verwerken van het verlies.  

- Familie Bloemen

-------------------------------------


Toen we afscheid moeten nemen van onze geliefde hond Luci, wilden we een urn die echt bijzonder was. Yvonne heeft elk aspect van de urn afgestemd op onze wensen. Ze neemt hiervoor alle tijd, wat wij als heel prettig hebben ervaren. Het eindresultaat is een prachtige, unieke urn waar wij heel blij mee zijn. Het is duidelijk dat er veel zorg en aandacht is besteed aan het maken van de urn.

- Sandra en Sebastiaan

-------------------------------------


Mijn zus en ik hebben bij Yvonne allebei een urn gemaakt om het as van onze moeder een eigen plekje te geven. Het was een bijzondere middag. We hebben onder het genot van thee, warme herinneringen aan onze moeder opgehaald terwijl er onder onze handen twee zo verschillende urmen ontstonden.  Yvonne gaf daarbij tips en aanwijzingen, maar ze was vooral geduldig en warm aanwezig. Bedankt voor je gastvrijheid en deze bijzondere middag.

   - Iris

--------------------------------------

We vinden dat de benaming van de site "Urnen met een Ziel" goed overeenkomt met de ervaring die we bij Yvonne in haar atelier hebben opgedaan.

Yvonne heeft een enorm enthousiasme bij het werk wat ze maakt en de manier waarop ze ons heeft geholpen. Maar zeker zijn de urnen zelf heel mooi. Met name het glazuur en de hoge mate van afwerking vinden we bijzonder. Ook de keuze in modellen en afmetingen zijn meer dan voldoende.

Daarnaast vinden we het vertrouwen wat Yvonne in ons stelde, door een aantal urnen op zicht mee te geven waardoor onze vriendin een keuze kon maken, heel bijzonder.

- Piet en Sonja 

---------------------------------------


Ik wist in grote lijnen precies wat voor urn ik wilde voor mijn hondje Billy. Je hebt met liefde en aandacht gehoor gegeven aan mijn wensen en hebt deze zelfs overtroffen door je eigen creativiteit er aan te verbinden. Toen ik de urn voor het eerst vastpakte kwamen er bij mij enorm veel emoties naar boven, het is echt een urn met een ziel!Je straalt liefde en kalmte uit waardoor ik me direct op mijn gemak voelde om mijn verhaal/verdriet te delen.Dankjewel voor alle goede zorgen en voor het maken van zoiets bijzonders. 

- Lattie


---------------------------------------


We wilden geen standaard urn, maar iets wat meer paste bij mijn vader. We hadden al een paar urnen van Yvonne gezien bij De Maretak, en vonden deze al mooi. Toch wilden we weten wat er nog meer was. We gingen bij haar langs en waren blij verrast door de tijd en aandacht die we kregen. Yvonne luisterde goed naar onze wensen - alles was mogelijk. De uiteindelijke handgemaakte urn is heel mooi; puur, ruw en natuurlijk. Misschien nog wel mooier dan hoe we het voor ons zagen.

- Mick R. en Bregje

--------------------------------------

Bij binnenkomst voel je meteen de rust en liefde, waarmee hier wordt gewerkt. Je wordt vriendelijk ontvangen, je kunt er je verhaal kwijt, er wordt je een luisterend oor geboden. Je krijgt alle tijd om rond te kijken, om iets moois uit te zoeken als liefdevolle herinnering voor je dierbare.

Zeker een aanrader om hier te gaan kijken. 

- Ank V.

--------------------------------------

Je gaf veel ruimte aan onze wensen, gedachten en gevoelens. Daarnaast gaf je met subtiele aanwijzingen precies genoeg sturing aan het proces waardoor er veel ruimte is om je persoonlijke touch aan de urn te geven. Een op-zich droevige gebeurtenis die tot een fijne ervaring en herinnering wordt gevormd.

- Arthur W.

--------------------------------------

Ik heb een urn van je gekocht en ik wilde even zeggen dat ik je werk ontzettend mooi vind. Mijn mama krijgt nu fysiek een nog mooier plaatsje.

- Mabel

Webshop: Tekst

Contact

Breda
KvK 88671577

06 - 538 74 622 - ook via WhatsApp

Bedankt voor de inzending!

Webshop: Contact

Algemene Voorwaarden

Webshop: Tekst
bottom of page